Smeštaj

DOM "VITALIS"

Ustanova “Vitalis” kao novootvorena  i u nameni da oplemeni zdravstveni i društveni život njenih korisnika,pruža potpuni komfor.Vila u svojoj ponudi nudi tri sprata potpuno prilagodjena potrebama svojih korisnika.Svaki sprat poseduje četiri ili pet dvokrevetnih soba,prilagođenih individualnoj potrebi zavisnih,polu-zavisnih ili nezavisnih korisnika.Svaka soba je opremljena komfornim ležajevima,noćnim stočićem,garderoberom i SOS tasterima za poziv medicinske sestre ili negovateljice.Svaki sprat poseduje komforno kupatilo prilagođeno potrebama osoba sa invaliditetom,široke terase koje pružaju mir i intimu a veliki balkon iz dnevne sobe prava je oaza za korisnike.Kompletan video nadzor pruža zaštitu i sigurnost našim korisnicima.

Dnevni boravak sa trpezarijom se nalazi u prizemlju vile.Lepo osvetljen sa izlazom na balkon,opremljen rustičnim namestajem i kaminom pružiće svim korisnicima osećaj topline doma.Slike Beograda i Zemuna dodatno oplemenjuju ovaj prostor.

Standardni ležajevi su dimenzija 200×90 cm.Opremljeni su dušecima od memori pene,dovoljno udobnim za adekvatan odmor a pritom pružaju  optimalnu potporu skeletno-mišićnom sistemu.Memori pena svakako doprinosi i prevenciji stvaranja dekubitia.Antidekubitalni dušeci kombinovani sa “home care” ležajevima,koji uz pomoć pritiska na dugme obezbeđuje korisniku željeni položaj,predstavljaju maksimum udobnosti i prevencije i kod najzahtevnijih korisnika. Određene sobe su opremljene i klima uređajima.

Prostrana kupatila pružaju dodatnu udobnost za sve četiri kategorije korisnika.Kupatila su opremljena neophodnim pomagalima a kabina za kupanje je prilagođena i samostalnim i najzahtevnijim korisnicima.

Vitalis-dom za stare i odrasle

I na kraju, budite strpljivi. Oh čekaj – jesam li to već rekao? Ako su uznemireni, budite strpljivi u svom ophođenju prema njima. Ako ste uznemireni, budite strpljivi u suočavanju s njima. Budite strpljivi kada se sporo kreću, jedu ili oblače. Budite strpljivi kada ne mogu pronaći prave reči. Budite strpljivi kada će Vam reći sta da radite. Teško je,iscrpljuje,ali  će Vam biti zaista drago ako uspete.